Skip links

linovatis

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Τι είναι ο Ληνοβάτης

Ο Ληνοβάτης στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς, τα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια. Στις αγγειογραφίες, στους πίνακες, στις παλιές φωτογραφίες βλέπουμε την χαρά στα πρόσωπα των ληνοβατών. Αυτή τη χαρά και την αγάπη για το κρασί θέλουμε να μεταδώσουμε στους επισκέπτες του Linovatis, χωρίς πολλά λόγια και υπερβολές. Έτσι ώστε το κρασί να αποκτήσει τη δική του φωνή, ακόμα και παράφωνη κάποιες φορές.

Επιθυμία μας θα ήταν να γίνει ο Linovatis ένα οινικό στέκι, σημείο αναφοράς για τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα. Να μπορούν οι οινόφιλοι να ψάχνουν, να μαθαίνουν, χωρίς οινικά ταμπού και χωρίς υποδείξεις και φλυαρίες από μέρους μας. Θέλουμε οι φίλοι μας να έρθουν κοντά στο κρασί, να το απολαύσουν με το φαγητό τους και φεύγοντας να είναι χαρούμενοι και χαλαροί. Δεν πιστεύουμε στον ελιτισμό του κρασιού, στις αυστηρές κριτικές και στις νόρμες των ειδημόνων. Έχουμε κουραστεί όλοι από κανόνες και περιορισμούς γι αυτό ακόμα και το logo μας θέλαμε να είναι απλό και χαρούμενο. Το κρασί και η απόλαυσή του μετράει, τίποτα άλλο. Ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε ένα σημείο μακριά από την μεγάλη οχλοβοή του κέντρου. Να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στο εσωτερικό και τον περιβάλλοντα χώρο του wine bistrot.

Η αδυναμία μας ξεχύνεται από το μπουκάλι, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό, ευδαιμονικό και μοναδικό, από ένα ποτήρι κρασί.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον θείο οίνο του Διόνυσου να γαργαλίσει τον ουρανίσκο μας και να ζεστάνει την ψυχή μας.

Αλέξανδρος και Χρήστος Αποστολόπουλος

Η φιλοσοφία μας

Το κρασί δεν είναι ένα απλό, βιομηχανικό προϊόν. Εμπεριέχει το αμπελοτόπι από όπου προέρχεται, τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην καλλιέργεια, την φροντίδα και την οινοποίηση του σταφυλιού, την νοοτροπία, ήθη και ιστορία τόπων, χωρών, λαών. Αυτός ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του είναι που το κάνει μαγικό.

Όλα αυτά θα θέλαμε να εκφράζουν τα κρασιά του Ληνοβάτη, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν ‘terroir’.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι άνθρωποι που παράγουν το κρασί πρέπει να νοιάζονται για το περιβάλλον. Να το θεωρούν κληρονομιά, που θα πρέπει άθικτη να περάσει στις επόμενες γενιές. Να χρησιμοποιούν στον αμπελώνα αλλά και στην οινοποίηση πρακτικές που δεν βλάπτουν το οικοσύστημα. Την ίδια ευθύνη έχουμε κι όλοι εμείς σαν καταναλωτές.

Με αυτό λοιπόν το κριτήριο επιλέξαμε τα κρασιά της λίστας μας αλλά και τα προϊόντα για τα πιάτα μας.

Κρασιά που προέρχονται από αμπελώνες βιολογικής γεωργίας, αν είναι βιοδυναμικής ακόμα καλύτερα, κι έχουν δεχτεί τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση.

Πρώτες ύλες για το μενού όλο φρεσκάδα, από μικρούς παραγωγούς ή delicatessen, εστιάζοντας στα τοπικά προϊόντα.

Έχουμε τη νοοτροπία ενός Wine bistrot κι όχι ενός εστιατορίου, με λίγα πιάτα, επιλεγμένα ώστε να συνδυάζονται σωστά με τα κρασιά μας και να εντείνουν την απόλαυσή τους. Η επιλογή τους έχει γίνει μετά από  εξαντλητικές δοκιμές από όλη την ομάδα μας, κάτι που μας ιντριγκάρει και μας ευχαριστεί αφάνταστα.

Ο χώρος μας

Ο λόφος του Αγίου Δημητρίου με τα πλακόστρωτα στενάκια και τα χαμηλά κτίρια έχει δικαιολογημένα χαρακτηριστεί η Πλάκα της Κηφισιάς. Διατηρεί την ομορφιά και την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, που έκαναν την Κηφισιά ξεχωριστό θέρετρο αναψυχής από τον 19ο αι.

Το χαμηλό μας κτίριο με την χαριτωμένη τζαμαρία εναρμονίζεται τέλεια με το τοπίο. Δίχρωμα πλακάκια στο αίθριο, ζεστό ξύλο στον εσωτερικό χώρο, γήινα, απαλά χρώματα, ήπιος φωτισμός, ωραία τζαζ μουσική. Τίποτα κραυγαλέο, τίποτα υπερβολικό. Για μας το κάθε τι είναι το λιθαράκι που θα οδηγήσει στην απόλαυση κρασιού και εδεσμάτων.

Η μικρή μας οινική όαση είναι μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το σταθμό του τρένου και δίπλα στους κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς. Έτσι μετά τη δουλειά, τη βόλτα, την ποδηλατάδα ή τα ψώνια ελάτε για ένα ποτήρι αφρώδες, ένα τσιμπολόγημα με κρασί ή και ένα πλήρες γεύμα.

Σάββατο και Κυριακή είμαστε ανοιχτά από το πρωί για να έχετε την ευκαιρία ενός 100% καφέ Arabica, που μπορεί άνετα με κουβέντα, παρεούλα ή ξεφύλλισμα εφημερίδων να εξελιχθεί σε δυνατό brunch.

Επισκεφθείτε την πιο όμορφη γωνιά της Κηφισιάς κι ελάτε να μοιραστούμε αυτά που αγαπάμε.
Κρασί και γεύσεις στην ιδανική ατμόσφαιρα.

Οι ομάδα του Linovatis

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια, αποφασίσαμε
να αυτοσυστηθούμε και να αυτοσαρκαστούμε.

Χρήστος& Αλέξανδρος Αποστολόπουλος Wine Directors

Χρήστος& Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Wine Directors

Ζύμωση η μεταφυσική!
Από την μυθοπλασία στην έλλογη σκέψη.
Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη εποχή.
Από τα πεδία των μαχών στον έρωτα.
Από την ποίηση στα χαμαιτυπεία.
Από τα βρόμικα τοπία στην τέχνη της ζωγραφικής.
Ο Οίνος έχει κουλτούρα (χικ χικ!)

Γκλουγκλουγκλου για το κρασί και φρουουφρουουφρουου για το στρείδι.

Κώστας Γιαννακός Chef

Κώστας Γιαννακός

Chef

Το κρασί και η πρώτη ύλη συναντά την τέχνη.

Η ανιδιοτελής αγάπη και το πάθος των δημιουργών, με την αντάμωση της ποιότητας και τους γευστικούς κάλυκες των επισκεπτών μάς, προσδίδουν μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ένα απόλυτο ταξίδι από τα δροσερά εδάφη της γης έως τα παγωμένα βάθη των θαλασσών τής.

Νίκη Βογιάκη Sous - Chef

Νίκη Βογιάκη

Sous – Chef

Να έχεις περισσότερα απ’ αυτά που δείχνεις, να μιλάς λιγότερο απ’ αυτά που ξέρεις!

Οι πρώτες ύλες είναι το παν, το να τις αναδεικνύεις με παρανομαστή το κρασί είναι ένα μονοπάτι που θέλω να συνεχίσω να ακολουθώ.

Και στο κάτω κάτω κάποιος πρέπει να μαγειρεύει σε αυτήν την παρέα!

Κατερίνα Μαυροφρύδη

Junior Sommelier

Στην τελική αν είναι να γίνει κάτι… ας γίνει με το κρασί!

Το να βλέπεις τους ανθρώπους στον χώρο μας να απολαμβάνουν και να ταυτίζονται με το concept του Linovatis σου δίνει πραγματικά δύναμη να συνεχίσεις.

Κύριε είστε κλειστός σαν στρείδι σας το είπα;

Ειρήνη Πουλιάκη

Ειρήνη Πουλιάκη

Sommelier

Ως παντελώς ανυπόμονη φύση, το κρασί μου έμαθε να έχω υπομονή και να εκτιμώ την κατάλληλη στιγμή κάθε πράγματος.

Όπως έχει πει και ο Πλάτωνας: “Δεν υπάρχει τίποτα πιο άριστο ή πολύτιμο από το κρασί. Στο τέλος, το κρασί παραχωρήθηκε από τους Θεούς στον άνθρωπο.”

Marif Khan Kitchen Porter

Marif Khan

Kitchen Porter

Do things that make you happy!

Όχι άλλα όστρακα παιδιά κι αύριο μέρα είναι!