Skip links

τα πίατα μας

ΟΣΤΡΑΚΑ & ΑΛΛΑ

Η αποθέωση της πρώτης ύλης

Επειδή τα περισσότερα πιάτα του μενού μας βασίζονται σε οστρακοειδή, θαλασσινά και ψάρια, και μάλιστα σε ωμές παρασκευές, οι ατέλειες δεν μπορούν να κρυφτούν. Επιλέγουμε προμηθευτές που γνωρίζουμε και εκτιμάμε για τη σταθερότητά τους. Προμηθευόμαστε μικρές ποσότητες για απόλυτη φρεσκάδα. Προτιμάμε προϊόντα από μικρούς παραγωγούς για να τους στηρίξουμε. Μας ενδιαφέρει η εντοποιότητα των πρώτων υλών μας.

Ακόμη και το χαβιάρι μας προέρχεται από ελληνικά αυγά οξύρρυγχου. Όλα αυτά συμβαδίζουν με την οικολογική μας συνείδηση, που μας ωθεί επίσης να αξιοποιούμε σωστά τα τρόφιμα, χωρίς σπατάλη. Έχουμε τη νοοτροπία ενός wine bistro και όχι ενός εστιατορίου, γι’ αυτό η λίστα μας είναι μικρή αλλά περιεκτική. Τα πιάτα μας δημιουργήθηκαν μετά από πολλές δοκιμές από τους συνεργάτες μας, ώστε να είναι οι πιστοί συνοδοί των κρασιών μας.

το menu μας

Sashimi κοκκινόψαρου

tigermilk, κρέμα ψαριού φιμέ, crumble wasabi, λάδι μαϊντανού.

18€

Ceviche συναγρίδας,

τραγανά φύλλα nori, αλάτι Ιμαλαίων, dressing grapefruit, πέρλες yuzu.

20€

Sashimi Μοσχάρι με Όστρακα Κυδώνια
μαριναρισμένα σε Γλυκολέμονο, σάλτσα Μπίσκ και μαύρο Ελληνικό Χαβιάρι.

25€

Τόνος ταρτάρ

μαριναρισμένη σαλάτα, μους αβοκάντο, σάλτσα ponzu, αγγούρι ξιδάτο.

20€

Lobster roll
μπεσαμέλ bisque, ημίπαστες φρέσκιες γαρίδες, φύτρα παντζαριού.

15€

Tαρτάρ προβατίνας

σε φύλλα ρυζιού, ουρές καραβίδας, χειροποίητη σάλτσα remoulade, φύλλα καυκαλίθρας.

17€

Ʃτρείδι Γαλλίας γκρατινέ,
κρούστα μυρωδικών, λάδι πελτέ spicy.

5,5€

Ψημένη λαχανοσαλάτα,
, καρότα baby, μαραθόριζα, dressing πορτοκαλιού, crumple τυριού Cabrales.

16€

Ʃαλάτα τρυφερών λαχανικών
καλαμαράκια Παταγονίας, dressing ταχινιού, πίκλα κολοκύθι, ντομάτα κονφι, τηγανιτό κρεμμύδι.

16,5€

Κρίθινες μπουκιές

σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαριναρισμένα ντοματίνια, πατέ
αντζούγιας, κρίταμο, νιώτικο ξινό τυρί.

15€

Μαρμαρωμένο φιλέτο σφυρίδας
πουρέ καρότου, κρέμα σπαραγγιού, crumple τζίντζερ, σάλτσα βουνίσιου τσαγιού.

28€

Acini di pepe

άρωμα ντολμαδάκια, φιλέτο αρνιού γάλακτος sous vide, γιαούρτι Δυόσμου.

24€

Osompouko κόκκινου κρασιού

μιλανέζικο ριζότο, gremolata αμυγδάλου, αφρός τυριού Fontina.

26€

Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου
τσιγαριστά χόρτα εποχής, τηγανητό κρεμμύδι, κρέμα Αυγολέμονου

22€

Cheesecake τσουρεκιού

γλυκιά μπεσαμέλ γιαουρτιού, αλμυρή καραμέλα, φρούτα του
Δάσους

11€

Ʃιμιγδαλόκρεμα κερασιού
φύλλα κρούστας βουτύρου, σάλτσα σοκολάτας bitter
Semolina cherry cream, buttered phyllo leaves, bitter chocolate sauce

12€

Το Ψωμί της Betty

3€

brunch menu

Scones Πατάτας
Γαρίδα, Σπαράγγι, τραγανή Πανσέτα, Αυγό μαγειρεμένο σε sous vide.

14€

Πολύσπορο Προζύμι με Κουρκουμά
Ψάρι “ψημένο” σε χονδρό Αλάτι, Ρόκα, Αυγό τηγανητό.

11€

Ψωμί Χαρουπιού
Αυγό μαγειρεμένο σε sous vide, μους Αβοκάντο, Σπαράγγι, Τοματίνι.

13€

Croque Monsieur με Αντζούγια,
Γραβιέρα Κρήτης, Αυγά σκράμπλ.

15€

Burger από κιμά Σκορπίνας,
σάλτσα Ταρτάρ, Μαρούλι, Ντομάτα, Αγγουράκι τουρσί.

16€

“Παέγια” Τραχανά,
με Μανιτάρια, Μύδια, Γαρίδες, Ταρτάρ Μόσχαρίσιου Φιλέτου.

19€

Φακή, Γαρίδες σχάρας
Αρακάς, Καρότο και dressing Γκρέιπφρουτ.

14€

Αυγόφετα με Μέλι,
Ταχίνι και Φρούτα του Δάσους.

9€

CHEF
Κωνσταντίνος Γιαννακός

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ